Evacuare centrul de la Pallady

Evacuați din adăpostul de noapte!

 

 

Sâmbătă, dis de dimineață, rezidenții adăpostului Sf Ioan – centrul de la Pallady, cum e cunoscut – au fost evacuați forțat din căminul aflat oricum în condiții precare „oferit” cu generozitate de Primăria Generală. Evacuarea nu a avut loc oricum ci cu „ajutorul” unei firme private de pază, contractată de centru care s-a prezentat în echipament anti-violențe (veste, cagule, etc) și amenințând oamenii cu gaze lacrimogene. Și aceasta pentru că cei aproximativ 150 de rezidenți, printre care foarte mulți în vârstă și cu probleme grave de sănătate par a constitui un pericol pentru administrația centrului.
Amenințările și intimidările verbale și fizice ale mascaților au fost singurele „documente” prezentate oamenilor! Dacă explicația comunicată în prealabil doar prin vorbe rezidenților a fost că se face o renovare, ne întrebăm de ce e nevoie de o asemenea desfășurare de forțe doar pentru a muta câțiva oameni?!

 

Probabil pentru că – la fel ca de obicei – administrația locală nu are pregătită NICI O SOLUȚIE DE RELOCARE pentru cei evacuați! Astfel că singura reacție este de a mobiliza forță pentru a se purta cu niște oameni precari ca și cum sunt deja condamnați. Atitudinea abuzatoare și extrem de grăbită a acestora a avut rolul și de a intimida rezistența din partea oamenilor. Din fericire, aceștia au reacționat prompt sesizând diverse grupuri solidare și chiar apelând poliția pentru a sesiza și stopa abuzul. Reprezentanții poliției de sector, în mod deloc surprinzător, au spus că nu pot face nimic. Astfel că, având doar amenințările mascaților să le țină loc de apă și medicamente într-o zi cu cod roșu de caniculă, oamenii au rămas în stradă câteva ore bune până când administrația a hotărât să-i bage înapoi în adăpost. Însă aceștia pot sta doar PÂNĂ LUNI CÂND ESTE PRECONIZATĂ EVACUAREA DEFINITIVĂ!

 

Condamnăm acest abuz grav și cerem imediata relocare a tuturor celor vizați de evacuare!
Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire cheamă pe orice persoană solidară să fim alături de rezidenții adăpostului de la Pallady în dimineața de luni!

 

Dacă nu poți veni, sună adăpostul și cere explicații: 021 780 4542!
NICI O EVACUARE FĂRĂ RELOCARE!

 

APEL LA SOLIDARITATEEvacuați din adăpostul de noapte!Sâmbătă, dis de dimineață, rezidenții adăpostului Sf Ioan –…

Posted by Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire on Saturday, July 1, 2017